Vrijdag 13 september 2019 (aanvang 20.00u, gratis entree!) vindt op het binnenplein van Kasteel Eijsden een bijzonder bevrijdingsconcert “Vrijheid maak je Samen” plaats ter herdenking van 75 jaar liberation Eijsden-Margraten einde Tweede Wereldoorlog door het Harmonieorkest en Trommel- en Klaroenkorps van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden o.l.v. dirigent Jan Cober met medewerking van zangeres Imke Heitzer, violist Enzo Kok en Jacques Vriens.

In de geschiedenis van Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden heeft de Tweede Wereldoorlog een grote rol gespeeld. Met name de verzetsgroep ,,Erkens” en het kasteel met de grafelijke familie de Liedekerke. Herdenken betekent hier dan ook eer bewijzen aan diegenen die voor onze vrijheid hebben gestreden. Een vrijheid die niet vanzelfsprekend is. En dat is de boodschap om uit te dragen aan onze kinderen.

Bevrijdingstocht:
De Bevrijdingstocht (aanvang 18.30 uur) verbindt de Bevrijdingsspelen van de Gemeente Eijsden-Margraten met het Bevrijdingsconcert op Kasteel Eijsden. Tijdens de Bevrijdingstocht wordt met legervoertuigen, toneel en muziek alle facetten van de Tweede Wereldoorlog uitgebeeld: strijd, verzet, herdenken, bevrijding. Vanaf de start bij “de Witte Paölkes” en vervolgens door de oude kern van Eijsden wordt een centrale “toon” in een stoet meegevoerd. De toon wordt een motief en ontwikkelt tot een melodie. Er zijn een aantal halteplaatsen waar muziek wordt uitgevoerd. Iedere optredende groep sluit aan bij de stoet die naar de volgende halte loopt. Uiteindelijk komt men gezamenlijk aan op het kasteel.

Dit belooft een memorabele concertavond te worden welke je beslist niet mag missen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here