Zondag 23 juni aanstaande in Bronkzondag en zal de jaarlijkse Sacramentsprocessie weer door de straten van Rijckholt en Gronsveld trekken.

Daar het een bijzonder jaar is in verband met het 400-jarig bestaan Schutterij Gronsveld, zijn er in tegenstelling tot een normale Bronk, ’s middags en ’s avonds jubileumfestiviteiten voorzien die aansluitend na de processie plaatsvinden.

Uiteraard zullen de jubilerende koninklijke schutterij de de koninklijke harmonie hierbij aanwezig zijn.

Gegeven deze feiten en ook naar aanleiding van signalen uit de gemeenschap, dat de geplande processieroute te lang zou worden, is ervoor gekozen in overleg met de Koninklijke Schutterij, de Stichting 400 jaar, de Koninklijke Harmonie en het kerkbestuur, de processieroute aan te passen.

De sacramentsprocessie zal dit jaar de volgende route volgen:
Vertrek kerkplein na de Eucharistieviering van 9.00 uur (circa 09.30 uur), Rijksweg, Stationsstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Hogeweg, Kasteelstraat, Rijksweg, Steenstraat, Voerenweg, Brandwegske, Rijksweg, aankomst Kerkplein circa 12.30 uur.

Het kerkbestuur nodigt iedereen uit om mee te gaan, speciaal de jongeren die de afgelopen jaren de basisschool verlaten hebben. Doordat de klassen de laatste jaren alleen maar kleiner zijn geworden, hebben we behoefte aan onze oud-leerlingen om de groepen van school aan te vullen: we hebben wat stevige kerels nodig om de wagens van de Noodkist en Maria mee te helpen duwen en de Mariagroep kan best wat grote dames gebruiken om mee te gaan. We zijn nooit met teveel! Er is altijd plaats genoeg! Het zou fijn zijn als jullie je op school bij je oude juf zouden aanmelden om mee te gaan.

Ook hopen we dat alle parochievaandels meekunnen en daarvoor vragen we stevige kerels, die de groep vaandeldragers op sterkte willen brengen. Ook de groep hemeldragers kan best wat nieuw bloed gebruiken, hoe groter de groep, hoe gemakkelijker het is voor degene die moeten dragen.

Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan of vraag informatie op emailadres processie@kerkgronsveld.nl

Kun je je taak niet meer vervullen, meld je dan s.v.p. af, zodat we mogelijk voor een vervanger kunnen zorgen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here