In de maanden waarop gladheid kan ontstaan, doet de gemeente er alles aan om de wegen berijdbaar te houden. Zodra er kans op gladheid is voorspeld, zijn onze gladheidcoördinatoren paraat. Thei Ruijters, afdelingshoofd openbare ruimte vertelt:

Hoe werkt het?
“De gladheidbestrijding binnen onze gemeente is uitbesteed. Dit betekent dat de gemeente zorgt voor de coördinatie van de gladheidbestrijding en erop toe ziet dat deze goed wordt uitgevoerd.”

Welke wegen worden aangepakt?
“Het grondgebied van onze gemeente is te groot om alle wegen tegelijk aan te pakken. Daarom prioriteren wij routes zoals doorgaande (hoofd)wegen, busroutes en (vrij liggende) fietspaden. Vervolgens zijn de hoofdwegen binnen de woonwijken of dorpen aan de beurt. Verder hanteert de gemeente het 500 meter criterium. Dit betekent dat iedere inwoner vanaf de woning en binnen 500 meter, een gestrooide openbare weg kan bereiken.”

Wat gebeurt er bij aanhoudende gladheid?
“Bij langdurig aanhoudende gladheid worden alle wegen binnen de gemeente gestrooid. Meer informatie over de uitvoering van gladheidbestrijding vindt u via www.eijsden-margraten.nl/ zoekfunctie: strooien bij gladheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here