In de periode van zaterdag 23 maart t/m zaterdag 30 maart 2019 kunnen inwoners van Rd4-gemeenten gratis 1m³ compost per huishouden afhalen bij de Rd4-milieuparken (zolang de voorraad strekt).

Afhalen

Voor het afhalen van de gratis compost heeft u een geldig legitimatiebewijs en een milieupas nodig. Een digitale versie hiervan kunt u gebruiken wanneer u de Milieu App op uw telefoon heeft staan. Deze kunt u gratis downloaden in de App- en Google Play Store. Daarnaast is het handig om zelf een schep mee te nemen (de compost dient zelf geschept te worden) en iets waar de compost in kan zoals een emmer, stevige zak of aanhanger. Wanneer u de compost per aanhanger vervoert, vergeet dan niet om een afdekzeil mee te nemen, u riskeert anders onderweg een boete.

Looptijd

De compostactie loopt van zaterdag 23 maart t/m zaterdag 30 maart 2019 op alle Rd4-milieuparken. Omdat de zaterdagen over het algemeen het meest druk bezocht zijn, kunt u deze dagen indien mogelijk het beste mijden.

Gemeentelager Eijsden

Op zaterdag 23 maart 2019 is ook het gemeentelager op het industrieterrein Zoerbeemden geopend voor het afhalen van compost. Tussen 09:00 en 15:00 uur kunnen inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten hiervoor terecht op de Zoerbeemden 7 in Eijsden. Het afhalen van compost op het gemeentelager is alléén op zaterdag 23 maart mogelijk. Kijk voor adressen en openingstijden van de Rd4-milieuparken op de Rd4-afvalwijzer of op www.rd4.nl.

Bodemverbeteraar

Compost wordt gemaakt van GFT-afval en is perfect geschikt als bodemverbeteraar voor de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here