Het gebied tussen Bemelen en Mesch, waar het Maasdal overgaat in het Heuvelland-plateau, noemen we het Middenterras. De gemeente Eijsden-Margraten wil samen met u een visiedocument opstellen voor dit gebied. Doet u mee?

Het Middenterras is een gebied waar veel gebeurt. U vindt er bijvoorbeeld een paar campings, De Golfbaan bij Cadier en Keer, Groeve ’t Rooth bij Bemelen, de Keerberg, de Vuursteenmijn bij Rijckholt en het justitiële jeugdzorginstelling ’t Keerpunt. Er liggen droogdalen, hellingbossen en krijtland. Er zijn prachtige plekken, maar ook plaatsen waar het landschap is aangetast. Binnen het gebied van het Middenterras liggen Bemelen, St. Antoniusbank, Gasthuis, Moerslag en Libeek. De aangrenzende kernen zijn Cadier en Keer, Eckelrade, St. Geertruid, Gronsveld, Rijckholt, Mheer en Mesch.

Hoe gaan we dat doen?
We willen eerst doen en dan pas gaan schrijven, dat betekent dat we:
1. U uitnodigen om met ons het Middenterras te bekijken en te bespreken.
2. Daarna gaan we op grond van die ervaringen een gebiedsvisie schrijven.
3. Als dat klaar is maken we een uitvoeringsplan dat eind 2019 klaar moet zijn.

Kom naar de eerste bijeenkomst
Op woensdag 5 juni geeft wethouder Gerry Jacobs om 17.00 uur het startsein door bij het Missiehuis /Keerderberg een ideeënboom te onthullen. Komt u ook? Meld u dan aan via: www.eijsden-margraten.nl > Projecten > Doe mee: Gebiedsvisie Midden-terras

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here