“Wij mogen er stil bij staan om hen die vochten voor ons voortbestaan.”

De bevrijding van West Europa begon op 6 juni 1944 toen de geallieerde troepenmacht landde op de Normandische kust en van daaruit aan haar opmars begon. Het waren Amerikaanse troepen die op 12 september 1944 als eersten bij Mesch en Eijsden slag leverden met de Duisters op Nederlands grondgebied. Op 14 september 1944 was de gemeente Eijsden-Margraten bevrijd.

Met groepswandelingen op 12,13 en 14 september schenken we hier aandacht aan.

Rondwandelingen
De rondwandelingen starten om 10.00 uur. Bij de startpunten van de wandelingen zijn horecagelegenheden geopend en ontvangen we een gratis consumptie.

De wandeling op donderdag 12 september begint met een rondleiding in de kazematten. Op zaterdag 14 september wordt de Amerikaanse Begraafplaats bezocht

Kosten
De kosten zijn € 15,– per persoon, per wandeling. Dit is exclusief lunchkosten. Het is mogelijk om bij aanmelding een lunch te bestellen die bestaat uit een kop soep en een drankje. De kosten hiervan zijn € 7,75.

Bevestiging
Als je je hebt aangemeld, ontvang je kort voor de wandeling een bevestiging met de laatste informatie.

Annulering
Bij annulering na het versturen van de bevestiging of als je niet aanwezig bent zonder af te melden, zijn wij genoodzaakt 50% van de deelnamekosten in rekening te brengen.

MELD JE HIER AAN VOOR DE WANDELINGEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here