In Eijsden-Margraten vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dit is niet altijd makkelijk, bijvoorbeeld als u moeite heeft met de Nederlandse taal. Daarom is er het Taalcafé: een (virtuele) plek voor mensen die hun Nederlands willen verbeteren. “We zoeken vrijwilligers die daarbij willen helpen”, vertelt buurtcoach Suzette Vermaak.

Wat doet het Taalcafé precies?
“Het Taalcafé is een plek voor iedereen in de gemeente die behoefte heeft aan Nederlandse taalles. Naast taal werkt u ook aan uw computervaardigheden. U leert ook andere mensen kennen. Aanmelden kan via buurtcoach@eijsden-margraten.nl.”

Is het Taalcafé coronaproof?
“Ja, we organiseren voorlopig elke week een digitale bijeenkomst. U hoeft de deur dus niet uit! Als het weer veiliger is, gaan we waarschijnlijk weer fysieke bijeenkomsten houden.”

Naar welke vrijwilligers zoekt het Taalcafé?
“Naar iedereen die het leuk vindt om de Nederlandse taal over te brengen aan anderen. Maar als we weer in het echt bij elkaar kunnen komen, zoeken we ook vrijwilligers die helpen organiseren. Lijkt u dit iets? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar buurtcoach@eijsden-margraten.nl. Laat ons ook weten hoe u wilt helpen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here