Beste inwoner,

We mogen langzaam de draad weer oppakken. De scholen draaien op volle toeren, het verenigingsleven mag weer van start. Dat is nog best een kluif. Van bestuurders wordt een lange adem gevraagd. Ik ben trots dat jeugdwerk en verenigingsleven het geduld kunnen opbrengen om de pas in te houden, al is het ondenkbaar die prachtige sociale samenhang al te lang te moeten missen. 

We zoeken naar de juiste manier om, in deze nieuwe constellatie, met elkaar om te gaan. Hoe lang dit traject zal duren, hebben we deels zelf in de hand. Als we oog houden voor elkaar, kunnen we ook de komende periode als gemeenschap doorstaan. We doen wat we kunnen, dat geldt voor iedereen. Met zorg voor de zwakkeren en de eenzamen, in verbondenheid en verantwoordelijkheid. 

Daarmee doe ik ook op u een persoonlijk appèl. Nu het virus weer oplaait, nemen de druk op de zorg én de eenzaamheid weer toe. Iedereen telt, laten we dat niet vergeten. Ik hoop dat ook dit keer spontane acties het leed verlichten. Ook vanuit de politiek moeten we niet alleen praten over burgerparticipatie, maar medeleven tonen en laten zien dat we oog hebben voor wie kwetsbaar is. 

Wat maakt het eigenlijk uit, of we wel of geen mondkapje moeten dragen? Als we de ander in bescherming nemen, hebben we ook zelf sneller onze vrijheid terug. Laten we onze grenzen bewaken om het maatschappelijk verkeer te borgen, maar onze geest de vrijheid gunnen om persoonlijke en landsgrenzen te overstijgen. 

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here