Op woensdag 5 juni werd door wethouder Gerry Jacobs bij het Missiehuis Keerderberg een ideeënboom onthuld als aftrap van het project Doe mee: Gebiedsvisie Middenterras Bemelen – Mesch. Wethouder Gerry Jacobs: “We willen samen met inwoners voor het Middengebied een visie opstellen, waarbij kansen verzilverd kunnen worden, maar ook ongewenste ontwikkelingen worden geweerd. Zo krijgt dit gebied een mooie toekomst waarin landschap en natuur tot hun recht komen, het fijn is om te wonen, een boterham verdiend kan worden en waar je aangenaam je vrije tijd kunt doorbrengen.”

De gemeente Eijsden-Margraten heeft inwoners opgeroepen om mee te doen en hun ideeën en initiatieven aan te dragen. Met een zestigtal deelnemers werden drie themawandelingen gemaakt waarbij ideeën en initiatieven werden opgehaald uit de thema’s: Landschap, Economie en leefbaarheid en Toerisme en recreatie.

Na de wandelingen hebben de deelnemers per thema in een inspiratiesessie de verzamelde ideeën en initiatieven met elkaar besproken en verder uitgewerkt. De inspiratiesessies hebben geleid tot waardevolle input voor de verdere ontwikkeling van de Gebiedsvisie Middenterras Bemelen – Mesch. Ook zijn een aantal ideeën en initiatieven opgehaald die op korte termijn al opgepakt kunnen worden.

Vervolg
In september wordt een tweede sessie georganiseerd en worden de deelnemers o.a. geïnformeerd over de stand van zaken rondom het landschappelijk kader voor de visie en het vervolg met betrekking tot de ideeen en initiatieven. Eind 2019 moet de Gebiedsvisie 2019 klaar zijn voor besluitvorming.

Binnen het gebied van het Middenterras liggen Bemelen, St. Antoniusbank, Gasthuis, Moerslag en Libeek, en aangrenzend: Cadier en Keer, Eckelrade, St. Geertruid, Gronsveld, Rijckholt, Mheer en Mesch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here