Inwoners van de gemeente Eijsden-Margraten betalen flink voor hun gas en stroom, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor. Een gemiddeld huishouden in Eijsden-Margraten maakte in 2017 maandelijks ruim €147 over aan de energieleverancier. In 2019 loopt dit op tot liefst €191. Dat is fors meer dan de landelijke gemiddelde energierekening van €165,00.

De hoge energierekening komt tot stand door een relatief hoog energieverbruik. Een gemiddeld gezin in Eijsden-Margraten stookt jaarlijks 1740 M3 gas en verbruikt 3420 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1.500 M3 gas en 2.500 kWh stroom per huishouden. Het relatief hoge energieverbruik in Eijsden-Margraten kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van grotere woningen, grotere huishoudens en een relatief laag gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonnepanelen, zo stelt Energiehunter.nl.

Energiekosten fors gestegen in 2019
Hoewel de energierekening van gezinnen in Eijsden-Margraten flink is gedaald tussen 2010 tot 2017 (van €2311 naar €1764) gaan we de komende jaren weer fors meer betalen voor gas en stroom. De gemiddelde energiekosten stijgen in 2019 naar ruim €191 per maand, een stijging van ruim 30% ten opzichte van 2017. Deze prijsstijging wordt veroorzaakt door hogere belastingen op energie, en doordat energieleveranciers meer rekenen voor levering van gas en stroom.

Sterke toename zonne-energie in gemeente Eijsden-Margraten

Inwoners in Eijsden maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 1630 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2010, toen er nog maar 40 woningen met zonnepanelen waren geregistreerd. Mede door subsidies en de gunstige salderingsregeling wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen.

Bron: https://www.energiehunter.nl/eijsden-margraten/eijsden/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here