Risotto met Savelsbock: Lentebock

Ingrediënten:
– goede risotto rijst
– 2 sjalotten
– knoflook
– champignons
– spekjes
– groene asperges
– bouillon blokjes
– 1 fles BB Savelsbock
– parmezaanse kaas
Olijfolie, peper, zout

Snipper de ui en de knoflook. Snij de asperges in stukjes (kan ook met andere groente, bijv. courgette), de champignons in kwarten.

Zet ketel water op en voeg hier twee bouillonblokjes aan toe.
Doe de olie in een pan, en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de risotto-rijst toe, en roer dit goed. Als de rijstkorrels goed bedekt zijn met olie, blus het geheel af met de Breuster Brouwers Savelsbock, laat geheel in koken, roer af en toe door. Voeg steeds een kleine hoeveelheid bouillon toe tot de rijst onderwater staat, roer door, en herhaal dit.

Doe olie in hapjespan, bak de spekjes aan, voeg de groente en champignons toe, blancheer zachtjes.

Als de risotto gaar is, voeg het groente – spekmengsel toe en roer door.
Serveer met vers geraspte parmezaan.
Smaakt heerlijk met een Cramignon van Breuster Brouwers of een zoete Italiaanse wijn.

Sjmoakelik

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here