De jaarlijkse kunstreis van de Kunststichting Petrus Wolfs gaat zondag 7 oktober naar het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Daar loopt van 28 juli t/m 28 oktober een overzichtstentoonstelling van de Belgische kunstenaar Kamagurka. De expositie heet: “Kamagurkistan. Voorbij de grenzen van de ernst.”

Veelzijdig kunstenaar

De meesten kennen Kamagurka als een veelzijdige kunstenaar voor wie geen taboe veilig is. Al meer dan een 50 jaar overrompelt hij zijn publiek met zijn cartoons, tekeningen, schilderijen, muziekstukken en theaterperformances. Je wordt uitgedaagd om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen. Na het passeren van de grenspost van Kamagurkistan, met een visumstempel op zak, stap je in het land van Kamagurka. Je krijgt een overzicht van Kamagurka’s absurdistische en vaak (met opzet) choquerende oeuvre. Bij vertrek kun je nog een ansichtkaart uit Kamagurkistan naar huis sturen.

In ‘s-Hertogenbosch is verder nog te zien het Jheronimus Art Center, Design Museum, Museum Slager en het Oeteldonks Geminte muzejum. Behalve koopzondag en de Sint Janskathedraal staat de Bourgondische hoofdstad het hele jaar in het teken van de food.

Wilt u  meegaan? De busreis inclusief entree museum kost 39 euro. Vertrek om 09.00 vanaf de Vroenhof te Eijsden en om 22.00 uur zijn we terug in Eijsden. Opgeven kan tot 15 september bij Fief Nilwik, tel 06-54298968. Lambert Miessen, 06-45124169 of Pierre Peerboom 043-4092213.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here