Zaterdag van 11:00-18:00 en zondag van 10:00-17:00. Entree: €5, -; kinderen tot 12 jaar gratis. Bij inlevering bon uit de advertentie in de Etalage van begin augustus: € 1,50 korting.

Beeldende kunstenaars

Zestig professionele beeldende kunstenaars exposeren hun werk en zijn geselecteerd op basis van hun ervaring en uitstraling en hoge kwaliteit. De kunstenaars uit de Gemeente Eijsden-Margraten, de regio Maastricht en Heuvelland, Zuid- Limburg en de Duitse en Belgische grensstreken, de Provincie Limburg en de rest van Nederland, België en Duitsland zijn alle dagen aanwezig. Naast schilderijen en edelsmeedwerk is er werken uitgevoerd in glas, keramiek, textiel, steen, brons en ijzer. Voor de kinderen is een eigen werkplaats voorzien, waar ze als de ouders en grootouders de verschillende stands van de kunstenaars bezoeken onder deskundige begeleiding naar hartenlust kunnen werken aan hun eigen kunstwerken.

Blaasmuziek

Naast beeldende kunst is er veel plek ingeruimd in de prachtige ambiance van het kasteel en de kasteeltuinen voor muziek. Meerdere malen kleine concerten van blaasmuziek van een ensemble van de Koninklijke Harmonie Gronsveld bij het Koetshuis en onderhoudende livemuziek.

Kunstweekend

In de ambiance van de kasteeltuinen en het Koetshuis vindt de presentatie van de kunstwerken plaats. Het kunstweekend is in twaalf jaar uitgegroeid tot een compleet kunstevenement en vrijblijvende kunstmarkt met een formidabele uitstraling. Inwoners uit de regio Maastricht en Heuvelland maar ook steeds meer toeristen weten inmiddels de weg te vinden naar Rijckholt. Parkeren is gratis, maar het verdient aanbeveling om vooral met de fiets te komen. Werken kunnen worden aangekocht door de bezoekers bij de verschillende stands. Bovendien is het mogelijk om aankopen met pinpas te regelen: de organisatie heeft voor een centrale faciliteit gezorgd.

Koetshuis

Het Koetshuis biedt ieder gelegenheid te genieten van een hapje en een drankje op het terras zowel tijdens de rondwandeling langs de stands als rustmoment en nazit.

Kunstweekend Kasteel Rijckholt op 4 en 5 augustus: een prachtige gelegenheid om het mooie en het goede van het leven te proeven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here