Op 12 september 1944 wordt Mesch, als eerste plek in Nederland, door Amerikaanse troepen bevrijd. 75 jaar na dato herdenken en vieren wij het jubileum van onze vrijheid: “75 jaar Liberation”.

De Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden is vereerd om in dit kader op 14 september 2019 op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten te mogen concerteren. Een uniek herdenkingsconcert, op een uniek podium in de gemeente Eijsden-Margraten.

Het harmonieorkest en het slagwerkensemble van de KOH voeren u, onder begeleiding van
gastsolisten, in muzikale vorm mee naar de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding zoals deze 75 jaar geleden door onze voorouders werd beleefd.

Speciaal ter gelegenheid van dit concert heeft de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, in samenwerking met de gemeente Eijsden-Margraten, twee concertwerken laten componeren die in première zullen worden gebracht. ‘Remount’ van Christiaan
Janssen (uitgevoerd door het harmonieorkest o.l.v. Jacques Claessens) en ‘Silent & White’ van Vincent Cox (uitgevoerd door het slagwerkensemble o.l.v. Rico Stevens).

Twee meeslepende composities van twee Limburgse topcomponisten die beide onderdeel uitmaken van een groots ‘Liberation’-concert.

Wij nodigen u dan ook van harte uit voor dit unieke herdenkingsconcert op zaterdag 14 september 2019, aanvang 19:30 uur, op de Amerikaanse begraafplaats te Margraten.

Het concert is voor iedereen vrij toegankelijk. Parkeren kan gratis op korte loopafstand van de concertlocatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here