Line dansen is een actieve manier van bewegen, een leuke en ontspannende bezigheid om fit te blijven, maar andere mensen ontmoeten en nieuwe contacten leggen, is net zo belangrijk.

Je danst zonder partner in rijen achter en naast elkaar. Line dance is super leuk om te doen. De muziek maakt je blij en vrolijk. Deze dansvorm is uit Amerika overgekomen. Oorspronkelijk werd er op country muziek gedanst maar ondertussen wordt op alles gedanst.

Dansen is goed voor je gezondheid. Mensen die voldoende bewegen zijn minder vaak ziek, hebben minder last van psychische klachten en lopen minder kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Bewegen maakt je sterker. Jouw uithoudingsvermogen wordt groter, je voelt je fitter en beweeglijker. Men had ontdekt dat lichamelijke activiteit gelukshormonen vrijmaakt en daarmee stemming verbetert.

Regelmatige trainingen hebben ook positieve invloed op jouw coordinatie en evenwichtsgevoel. Je blijft langer jong en gezond. Allemaal redenen om te beginnen met wekelijks dansen.

En nog iets, niet onbelangrijk in deze corona tijd is, dat 1,5 meter afstand houden heel gemakkelijk is. We dansen namelijk altijd al met minimaal 2 meter van elkaar.

In september zijn we begonnen met een nieuw schooljaar 2020 / 2021, dus een goed moment om in te stappen!

Op maandag en woensdag dansen we van 13.30 uur tot 14.30 uur in de KOH zaal gelegen aan de Prins Bernhardstraat 4 in Eijsden, op dinsdag danst een groep van 13.45 tot 14.45 uur in de harmoniezaal, Stationstraat 23 in Gronsveld (veel vrije plaatsen).

Kom langs en zie hoe bezield we bezig zijn! Voor meer informatie kun je bellen naar Zuzana Frijns op nummer 06-37278181 of op nummer 043-4094154.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here