Zaterdagavond 3 augustus staan de deuren van Museum Het Ursulinenconvent weer open voor een speciale avond: de Museumnacht. Dit jaar staat het Museum dan in het teken van, hoe kan het ook anders in het jaar dat Eijsden-Margraten herdenkt en viert dat zij als eerste Nederlandse gemeente de bevrijders mocht verwelkomen, Bezet-Verzet-Bevrijd ofwel Oorlog en Vrede.

Op deze vierde Museumnacht (of -avond, want we beginnen om 19.30 uur) worden bezoekers in groepen rondgeleid door het museum langs diverse acts waar vrijwilligers zich van hun beste en vaak onverwachte kant laten zien.

Tijdens die toer door het museum ziet u, soms met een knipoog, soms ook heel serieus, welke impact oorlog en vrede hebben op het leven van de Mens. Vanuit de vroege prehistorie, via de middeleeuwen komt u weer terecht in de jaren rondom de bevrijding. En dit alles gegroepeerd rondom zaken die in het museum terug te vinden zijn.

Wilt u meer weten over Melis Stoke, mevrouw Coopmans uit Eijsden, over hoe het kloosterleven eruitzag in de oorlogsjaren en hoe in een kroeg in Eijsden bezetters en verzet elkaar tegenkwamen? Meld u aan voor de Museumnacht en laat u verrassen! Kom kijken!

Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar evenement@ursulinenconvent.com. Geef in die mail aan uw naam, hoeveel personen er gaan komen, uw telefoonnummer en uw mailadres, zodat wij contact kunnen opnemen over de indeling in de groepen.

Ook kunt u gebruik maken van het formulier dat u kunt vinden op de website van het museum: www.ursulinenconvent.com

Kosten zijn € 10,00 per persoon.
Kinderen tot 12 jaar betalen € 7,50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here