Op woensdag 9 mei is het nieuwe fietstraject tussen Cadier en Keer en Eckelrade officieel in gebruik genomen. Het bord werd geopend door wethouder Gerry Jacobs van de gemeente Eijsden-Margraten en Routepunt-coördinator Herman Wehkamp van VVV Zuid-Limburg.

Uniek fietsgebied

Het fietstraject is een waardevolle aanvulling op het unieke fietsgebied in de regio. Het betreft een prachtig stukje Eijsden-Margraten. Het nieuwe fietstraject verloopt van Eckelrade, via de Orenberg naar Cadier en Keer. De Orenberg is een korte, maar pittige kuitenbijter met een stijgingspercentage tot ruim 10%. Het landschap voorafgaande aan deze klim maken het echter dubbel en dwars waard om het traject te ontdekken. Het fietstraject ontsluit Eijsden-Margraten en de gemeente Maastricht beter, zodat hier makkelijker een dagtocht gemaakt kan worden. Het fietspad is uiteraard aangesloten op het Zuid-Limburgse Fietsknooppuntennetwerk middels de knooppunten 106 en 66 en is reeds te raadplegen via de Routeplanner van Zuid-Limburg op www.vvvzuidlimburg.nl/routeplanner.

Nieuwe routes

Het aanbrengen van wijzigingen in het Zuid-Limburgse fietsnetwerk is een doorlopend proces. Op verzoek van gemeenten worden regelmatig nieuwe routes en knooppunten toegevoegd. Er wordt daarbij gekeken of de trajecten veilig zijn en attractief voor de fietser. Ook wordt er bewust gekeken naar eventueel beschikbare horeca onderweg.

Fietsroutenetwerk

De Zuid-Limburgse VVV-fietskaart wordt medio 2019 eveneens aangepast aan de nieuwe situatie. Het fietsroutenetwerk is inmiddels ruim 1.300 kilometer lang en heeft in totaal 140 knooppunten. Alle wijzigingen zijn ook online verwerkt in de fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here