De afgelopen jaren was de uitbreiding van het trainerskorps van de Maasrunners noodzakelijk. Door de groei van het aantal leden was hier een duidelijke behoefte aan. Via een interne opleiding werd de groep trainers behoorlijk aangevuld. Recent is de vereniging er in geslaagd om een aantal klinkende namen aan de groep trainers toe te voegen.

Als eerste Sione Jongstra. Deze van oorsprong Drentse atlete, oprichtster en drijvende kracht van de Vrouwentriathlon, woont tegenwoordig in Eijsden en werd recent lid van de Maasrunners. Op haar palmares staan een aantal sprekende resultaten. Ze is maar liefst 10-voudig Nederlands kampioene en stond bij EK en WK wedstrijden op diverse podia. Momenteel is ze nog steeds actief in triathlon en nu als werkende moeder strijdt ze voor de hoogste klasseringen in haar Age Group  (leeftijdscategorie). Zo won ze in haar leeftijdscategorie in 2017 en 2018 het WK Ironman op Hawaï. In 2017 kwam ze na 10 uur. 2 min en 23 sec. en in 2018 na 9 uur. 46 min. en 18 sec. als eerste in haar categorie over de finish na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon rennen van 42,195 km. Dit was niet de eerste aansprekende titel. Begin 2017 won ze ook het WK Olympische afstand in Rotterdam en in 2018 het EK Olympische afstand in haar categorie. Daarnaast won ze in 2017 ook nog eens de Ironman Maastricht. Zo was 2017 sportief een topjaar. Heel recent is Sione in Lausanne wereldkampioene geworden in haar leeftijdsgroep! Ze ging er heen als begeleider voor anderen maar werd zelf wereldkampioene sprint. Sprint is de 1/8 triathlon: 500 m zwemmen 20 km fietsen en 5 km hardlopen. In Utrecht gaf ze ook nog enige jaren looptrainingen, fietstrainingen en rompstabiliteit.

Daarnaast heeft Patrick Stitzinger zich ook gemeld als lid van de Maasrunners en ook hij gaat als trainer aan de slag bij de vereniging.  Patrick haalde tussen 2005 en 2014 verschillende medailles op Nederlandse kampioenschappen. Zo werd hij in 2005 Limburgs kampioen veldlopen. De 9700 meter legde hij af in 31 min en 58 sec. in 2006 werd hij Nederlands kampioen op de 10 kilometer, drie keer werd hij Nederlands kampioen op de halve marathon en twee keer op de hele marathon. Ook kwam hij drie keer voor Nederland uit tijdens de Europa Cup op de 10 kilometer. Zijn ervaringen als toploper gebruikt Patrick nu als medewerker bij Hardloopspecialist Ron for Run door het adviseren van beginnende of ervaren hardlopers bij de aanschaf van o.a. hardloopschoenen.

Twee trainers met een meer dan aansprekende lijst aan klinkende resultaten!

Zij beiden zullen de snelste groepen van de Maasrunners onder hun hoede gaan nemen.

Als vereniging hopen we dat dit voor hardlopers die iets meer in hun mars hebben en die nog hun kwaliteiten willen verbeteren, een uitnodiging is om eens een dinsdagavondtraining bij de Maasrunners bij te wonen. Voor meer informatie ga naar onze site www.maasrunners.nl of mail naar secretaris@maasrunners.nl

Zien we je binnenkort?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here