Op zondag 18 augustus en maandag 19 augustus is het kermis in Mesch ter ere van de patroon van onze parochie: de H. Pancratius.

Hij wordt vooral aangeroepen als voorspreker voor de kinderen en de jeugd om hen te beschermen tegen ziekten en ander onheil. Voor volwassenen geldt hij als voorspreker o.a. tegen allerlei zenuwziekten en jicht. Daarnaast is hij ook een helper om standvastig te blijven bij gedane beloften vanwege de trouw aan zijn eigen doopbeloften waarvoor hij op 14-jarige leeftijd de marteldood is gestorven.

Bij de vieringen op 18 augustus en 19 augustus bidden wij in het bijzonder om zijn voorspraak en wordt de zegen gegeven met zijn reliek.

Voor ouders met baby’s, peuters en/of jonge kinderen is zondagmiddag om 16.00 uur een speciale aangepaste gebedsviering. Na het succes van de enthousiast uitbeelding van het levensverhaal van de H. Pancratius tijdens deze middagviering, willen wij dit jaar opnieuw het Pancratiusspel opvoeren met de kinderen.

Kinderen die willen meedoen zijn van harte welkom bij het oefenen op zaterdag 17 augustus om 15.30 uur in de kerk. (Bij deelname aan het spel graag vooraf een aanmelding via info@pancratius-mesch.nl ofwel tel. 4091317).

Zaterdag 17 augustus
15.30 uur oefenen St. Pancratiusspel

Zondag 18 augustus
10.00 uur H.Mis met reliekverering en zegening
16.00 uur Viering met St, Pancratiusspel, Reliekverering en zegening

Maandag 19 augustus
19.00 uur: H. Mis met reliekverering en zegening

Welkom bij de St. Pancratiuskermis in de kerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here