Speeltuindag Nederland 2019
Een verslag vanuit het Bloemendalpark te Vaals. Dit jaar voor de 19de keer.

Ibizamarkt in Gronsveld
Op 15 juni vond bij De Dwaze Herder in Gronsveld een Ibizamarkt plaats. Een impressie van dit gebeuren.

Startschot Nacht van Gulpen
Zaterdag 15 juni vond de 43ste Nacht van Gulpen plaats. Het startschot werd dit jaar gelost door  Gerardo Dreessen, die al vele jaren samen met andere vrijwilligers van de lokale omroep, live verslag doet van deze tocht.

De Nacht van Gulpen en de Neubourgtocht
De Nacht Van Gulpen is 70 km. Op de helft haakten de deelnemers aan de Neubourgtocht aan. Deze tocht werd dit jaar voor de 8ste keer gehouden en is 35 km lang.

Oorlogs- en bevrijdingsverhalen
In aanloop naar de herdenkingen rond 75 jaar bevrijding in september vroegen wij inwoners uit ons uitzendgebied naar hun oorlogsherinneringen. Korte verhaaltjes waar mogelijk met een humoristisch tintje. In de eerste aflevering gebeurtenissen uit Onderschey, Helle en Schilberg.

In gesprek met Pastoor Frits Janssen
Pastoor Janssen is 60 jaar priester én 60 jaar verbonden aan de parochie van de H. Margarita in Margraten. Een unicum. Een gesprek over zijn leven en de invulling van zijn ambt.

Broonk 
Het ‘bronkseizoen’ is weer aangebroken. De inwoners van de dorpen bereiden zich voor op dit feest. In 1996 werd door Laur Rutten de kiem gelegd voor het liedje ‘Broonk’. Inmiddels is het een begrip geworden én een heel eigen leven gaan leiden. Hoe dat zit hoort u van Laur zelf. Natuurlijk kunt u ook nog een keer genieten van dit bijzondere lied. Een herhaling van 28 mei 2018.

Plateauplaat
Katja Henz (en Ivo van der Bijl) – ‘Diech hobs zoe väöl um vaan te hawwe’

Om 7, 15, 17 en 19 uur
Voorleeshoekje voor de kinderen:
Sst de tijger slaapt

Uitzending gemist
Hebt u een TV-uitzending van TV Maas en Mergelland / Omroep Krijtland gemist of kunt u ons niet ontvangen, dan kunt u onze uitzendingen toch bekijken via onze website: www.rtvmenm.nl – uitzending gemist  of via Youtube/rtv maas en mergelland
of op www.youtube.com/user/omroepkrijtland

Facebook
facebook.com/RTV-Maas-en-Mergelland   /   facebook.com/OmroepKrijtland

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here