Voor de 34e keer organiseren de Maasrunners in Eijsden de Mescherbergloop. We kunnen gerust spreken van een voorloper van de trailwedstrijden van nu.

Er zijn diverse afstanden te lopen; de hoofdafstand is weliswaar slechts 15,6 km. Maar vergis je niet: geen meter is vlak en alles is onverhard. Wanneer het flink heeft geregend, is het glibberen en glijden geblazen in de Limburgse klei.

Het hoogtepunt van de bijna 300 hoogtemeters is het gevreesde Trappenpad, in het Savelsbos op tien kilometer. De 180 treden voeren de lopers naar een hoogte van 115 meter en voelen aan als de Stairway to Hell. Gelukkig kan men boven even op adem komen bij de drankpost. Dat is nodig want zoals altijd zit het venijn in  de staart. De laatste klim begint bij 12,4 kilometer en duurt een kilometer. Daarna is het heerlijk afdalen naar de finish. Pas daarbij wel op met het glibberen en glijden. Er is ook een Korte bergloop van 10,4 km en een prestatieloop van 6 km, beide zonder trappenpad. De start is om 14.00 uur vanaf de Pisartlaan.

Informatie en inschrijven op: www.mescherbergloop.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here