Op 27 november stond het Huis van de Burger in Eijsden-Margraten geheel in het teken van een informatieavond rondom ‘Tiny Forest’. Dat is een ambitieus project waarin de gemeente en IVN vanaf 2019 vier minibossen in de gemeente willen aanleggen samen met haar inwoners. De informatiebijeenkomst trok zelfs de aandacht van inwoners uit andere gemeentes.

Doe mee!

Een bijzondere opkomst en een goede start: het enthousiasme van inwoners uit Eijsden-Margraten speelt namelijk een belangrijke rol bij de realisatie van Tiny Forest. Inwoners kunnen locatievoorstellen aandragen, maar ook op andere manieren bijdragen. Vind je het leuk om samen met ons een Tiny Forest in jouw buurt te verwezenlijken? Of wil je meer weten over een Tiny Forest? Ga dan naar www.ivn.nl/tinyforest.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Een minibos in je buurt zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here