Beste inwoner,

Langzaam lijken we de pandemie onder controle te krijgen. Hoewel het virus in grote delen van de wereld nog hard toeslaat, lijkt hier het ergste voorbij. Nu is het zaak dat zo te houden. We hopen op een spoedig vaccin, maar voorlopig is ons eigen gedrag bepalend. 

Dat is nog niet zo makkelijk. Want wat doe je met het examenfeest van je kind, of met de vakantie? Hoe krijg je die anderhalve meter in je systeem? Hoe zoek je de verbinding niet fysiek, maar online, of in het hart? En hoe vertraag je als samenleving je tempo, niet voor een paar maanden, maar misschien wel voor altijd?

Net als bij de Bronk moeten we op zoek naar een andere invulling. Dat gaat met vallen en opstaan, want bijleren is makkelijker dan afleren. Maar het kán. We zien al dat de buitengebieden populairder zijn dan de binnensteden. Dat is gunstig voor het herstel van het toerisme én voor onze gezondheid, want hier is anderhalve meter afstand makkelijker te organiseren dan in de stad. 

Maar het betekent ook dat de ergernis toeneemt. Met de hulp van onze nieuwe taskforce tegen drukte in het verkeer zoeken we de balans: tussen het verleiden van de toerist en het spreiden van de drukte, tussen economisch belang en leefbaarheid. We heten bezoekers welkom, maar niet allemaal tegelijk. Wellicht worden de binnensteden definitief autoluw.

Zo gaan we in kleine stapjes naar een nieuw evenwicht. Misschien wel op onze elektrische fiets, want die is niet voor niets zo populair. 

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here