Beste inwoner,

“In welke wereld wil ik leven?” – ik stel mijzelf die vraag steeds vaker. Behalve een pandemie is COVID-19 namelijk ook een duidelijk signaal. De grens van groei en expansie is bereikt, de toekomst vraagt om een ander ritme. Welk ritme, daarover moeten we met elkaar in gesprek. Ook u, als meedenkende burger.

Over 30 jaar woont tweederde van de wereldbevolking in de stad. Tussen de 6 en 7 miljard  mensen, voor wie buiten steeds belangrijker wordt. Want met het leven in de stad neemt de behoefte aan rust, ruimte en een schoner klimaat toe. Zelfs Rem Koolhaas, sterarchitect van de mondiale stad, vraagt aandacht voor het platteland.

Een goede balans tussen stad, midden- en buitengebied is voor iedereen van belang. Gelukkig zien we boeren, buitenlui en bestuurders elkaar in allerlei initiatieven ontmoeten. Samen zetten we onze schouders onder duurzaamheid en biodiversiteit. We investeren in bloemrijke akkerranden. In educatie, voor de jeugd én voor volwassenen. Zodat iedereen beseft hoe mooi én kwetsbaar onze omgeving is.

Het antwoord op de fundamentele vraagstukken voor een betere wereld schuilt in de kleine initiatieven. Daarom ga ik op 19 september vissen bij de jachthaven van Portofino in Oost-Maarland. Samen met ondernemers en burgers die niet wachten op de overheid, maar zelf het heft in handen nemen. We vissen voor een betere wereld naar zwerfafval in en rond de Maas. Om het landschap schoon te houden, ook voor toekomstige generaties.

Wilt u meepraten over wat de wereld nodig heeft? Stuurt u dan eens een mail. Ik zal hem met veel belangstelling lezen.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

dieudonneakkermans@eijsden-margraten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here