Sfeervol karakteristiek rijksmonumentaal herenhuis uit 1853 gelegen aan de Vroenhof in Eijsden. De Vroenhof is het bekende kerkplein in de oude kern met de Christinakerk, de gezellige straten met kinderkopjes, de wekelijkse markt, de ligging nabij de Maas met het pondje naar België en het openbaar vervoer en winkels op zeer korte afstand. Een unieke plek om te wonen. 

Bijzonder mooi pand met een karakteristiek aanzicht. De monumentale omschrijving van deze woning luidt “Bakstenen huis met in de brede gepleisterde voorgevel segmentboogvensters en -ingang in Naamse steen. Ook de binnenzijde is zeer karakteristiek afgewerkt en voorzien van de nodige authentieke elementen, zoals de eiken binnendeuren, hardstenen schouwen, trappenhuis met bordestrap, tegel- eikenhouten- en terrazzo vloeren en getoogde kelders met plavuizenvloer. Daarbij zijn er elementen die de authentieke sfeer versterken, zoals de eiken balken aan het plafond, de chambrangs langs de deurkozijnen en de voordeur met smeedijzeren sierwerk. De woning biedt bijzonder grote leefruimtes met hoge plafonds. Zo bedraagt het totaal inpandig gebruiksoppervlak maar liefst 275 m2, met een woonoppervlak van 165 m2. Buiten de riante woonkamer met aparte eetkamer en keuken, zijn er drie grote slaapkamers met mogelijkheden tot meerdere slaapkamers op de tweede verdieping. Ondanks dat de woning goed onderhouden is dient deze op enkele onderdelen gemoderniseerd te worden. 

Bij een woning van dit formaat hoort ook een riante tuin. Met een tuinoppervlak van bijna 600 meter zijn er meerdere terrassen aangelegd en is een deel aangelegd als parktuin met bijzonder veel privacy, bomen en vijverpartij. Prachtige tuin waar men kan genieten van de rust.  
Ondanks dat de woning tussengelegen is, bestaat er een achterom die beschreven is als erfdienstbaarheid “recht van overpad”.  

Voor meer informatie klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here