Halfvrijstaand karakteristiek herenhuis met grote tuin, vergunning voor zes slaapplaatsen voor bed and breakfast en groot atelier met tevens woonmogelijkheden. De woning is gelegen in het centrum van Eijsden nabij het kasteel. Op enkele honderden meters bevinden zich de achterliggende weilanden en natuurgebied het Caestertveld. Deze omgeving is dan ook de plek bij uitstek om even lekker te wandelen. Verder ligt het winkelcentrum, openbaar vervoer en andere benodigdheden op korte afstand. Eijsden is een dorp waar het goed vertoeven is door de mooie omgeving en culturele saamhorigheid. Eijsden ligt zeer gunstig ten opzichte van Maastricht en uitvalswegen richting Eindhoven, Aken en Luik. 

Deze woning heeft een bijzondere karakteristieke uitstraling. De voorgevel is gemetseld in een rode baksteen met getoogde rollagen boven de kozijnen. De rollagen zijn voorzien van sluitstenen ornamenten, die de bovenlichten met glas-in-lood ramen omsluiten. De houten sierbakgoten, de voordeur met hardstenen opstap, de grote houten toegangspoort en het mansarde dak maken het plaatje af.  

In het huis komen voldoende authentieke elementen tot hun recht zoals de terrazzovloeren, de hardstenen schouwen, de hardhouten bordestrappen, de chambrangs naast de grenen deuren, espagnoletten als sluitwerk aan de kozijnen en de lambrisering tegen de muren. Bijzonder sfeervolle stijl. 
De huidige eigenaar heeft de woning in 2009 volledig aangepakt. Zo zijn de daken, enkele vloeren en enkele muren geïsoleerd. Ook zijn verschillende ramen voorzien van monumentenglas. Het dak is voorzien van een dakkapel en zijn de pannen vervangen. Plafonds, alle leidingwerk en elektra zijn vervangen en de badkamer en keuken zijn vernieuwd. Drie slaapkamers in het voorhuis zijn voorzien van badkamer en toilet. Tevens zijn er twee centrale eetruimtes ingericht met keuken. De reden hiervoor is dat er vergunning is afgegeven voor het houden van bed and breakfast voor 6 slaapplekken (drie kamers). Binnen het bestemmingsplan is geregeld dat er eventueel vier kamers mogelijk zijn. 

De achterwoning bestaande uit twee lagen is momenteel ingericht als atelier en deels leefruimte. Zo bevinden zich ook hier slaapkamers, badkamer en keuken. Deze ruimte biedt bijzonder veel mogelijkheden. Denk aan huis gebonden beroep, mantelzorg, hobbyruimte, opslag, verhuur van ruimte of eigen gebruik als woning. Deze achterwoning is ook geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Bijzonder markante en sfeervolle woning op een unieke plek. 

Voor meer informatie klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here