Op de golven van COVID-19 

Beste inwoner,

We zitten in zwaar weer. Virusvlagen teisteren ons land, we worden overspoeld door een nieuwe COVID-golf. Opnieuw staat ons leven in het teken van bestrijding en beperking. Van urgente problemen die vragen om een snelle oplossing. En van actie die gericht is op dit moment. Maar het ‘nu’ is niet het enige dat onze aandacht verdient.

Als we niet van crisis naar crisis geslingerd willen worden, moeten we bereid zijn voorbij het moment te kijken. Vooruit, maar óók terug. Wat hebben we eigenlijk van die eerste golf geleerd? Wat ging er goed, wat moet er anders? Zijn we de klappen van toen al te boven? Ligt nu dezelfde uitdaging voor? En hoe treden we de toekomst, met mogelijk nieuwe golven, tegemoet?

Voor sommigen is COVID-19 een excuus om niet vooruit te kijken. Om moeilijke vragen te vermijden onder het mom van ‘het kan er niet meer bij’. Maar juist de lastige vragen zijn het waard om te stellen. Juist op die vragen hebben we een antwoord nodig. En het zoeken van die antwoorden, dat doe ik graag met u.

Als gemeente houden we, behalve het heden, ook verleden en toekomst in het oog. Ik nodig u uit om met ons mee te denken. Laten we onze krachten bundelen en samen werken aan verbinding, herstel en hervorming. Local for local, met bestuurders, bewoners en ondernemers.

We hebben geen andere keuze dan te dansen op de golven van COVID-19. Danst u met ons mee?

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

E-mail:DieudonneAkkermans@eijsden-margraten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here