Jaren keek SCG naar dit moment uit: het 75-jarig bestaansfeest van de club. Donderdag 3 september jl. werd er toch even stilgestaan bij het feit dat de club 75 jaar geleden werd opgericht. Door corona wordt deze mijlpaal op een nader te bepalen tijdstip gevierd.

De voorbereidingen waren al geruime tijd in volle gang, maar door corona zijn de festiviteiten helaas verschoven en hoopt men bij de club deze op het einde van het seizoen alsnog te kunnen vieren.

Driekwart eeuw waarbij de club heel wat heeft meegemaakt. De oprichting verliep niet van een leien dakje, want direct na de oorlog had men wel andere dingen aan het hoofd. Toch namen Jean van Baal, Bèrke Spronck, kapelaan Delissen en Pieke Waber het voortouw.

Olieopslagplaats
SCG was het speeltje van oliehandelaar Pierre Schrijnemaekers. Hij deed alles voor de club. Zo liet hij de spelers in barre winters – nadat de meeste olievaten waren verplaatst – in de olieopslagplaats trainen. In de tweede helft van de jaren zestig bleef SCG jaren achtereen nipt in de vierde klasse, maar na zesentwintig jaar degradeerde de club toch naar de Afdeling Limburg. Toenmalig voorzitter Huub Schrijnemaekers greep dit aan voor een frisse start. SCG werd prompt kampioen en het gedateerde sportpark werd onder handen genomen. Een oude bouwkeet werd een heus kleedlokaal en de in eigen beheer geconstrueerde lichtinstallatie werd in november 1973 in gebruik genomen.

Eerste klasse
In 1980 kwam er een nieuw sportpark en klom de ploeg zelfs op tot de eerste klasse. Maar dat hoge niveau had ook een keerzijde. Vaker trainen was een must, de selectie moest van buitenaf worden versterkt en zo maakte de penningmeester overuren. Dat eiste zijn tol, want SCG kelderde in één ruk naar de vierde klasse en wat later zelfs naar de vijfde klasse. Het roer moest drastisch om en in 2005, het jaar waarin het diamanten jubileum werd gevierd, keerde de ploeg terug in de vierde klasse.

In de laatste vijftien jaar speelde SCG afwisselend in de vierde en vijfde klasse. De laatste promotie dateert van twee jaar geleden. Gorissen: „Terugblikken is goed, maar kijken naar de toekomst is misschien nog wel belangrijker. Het bestuur heeft zich als taak gesteld dat SCG een stabiele vereniging blijft. Daar zijn alle leden voor nodig, want Samen ben je Collectief Gezond: SCG.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here