Wanneer het hart gaat fibrilleren is het van levensbelang dat omstanders direct 112 bellen en de reanimatie gestart wordt. De meldkamer stuurt ambulances en een oproep naar vrijwilligers die aangesloten zijn bij het reanimatienetwerk. Wanneer vrijwilligers binnen 6 minuten starten met de reanimatie en AED-bediening, verdubbelt de overlevingskans. Annemiek Hoofs, instructeur Hartveilig.nl, vertelt ons meer:

Hoe belangrijk zijn vrijwilligers?
“Hoe meer mensen in Nederland kunnen reanimeren en een AED (Automatische Externe Defibrillator) bedienen, des te groter de kans dat slachtoffers dit hartfalen overleven. Eijsden-Margraten maakt zich daarom sterk voor een dekkend AED-netwerk.”

Wat weten vrijwilligers?
“Vrijwilligers leren hoe ze moeten reanimeren en hoe een AED werkt. Ze zijn snel bij het slachtoffer waardoor de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk verhoogt.”

Kan ik vrijwilliger worden?
“Bent u 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig AED-/Reanimatiecertificaat? Dan kunt u zich aanmelden als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl.” Voor vragen over het AED-/Reanimatienetwerk in Eijsden-Margraten kunt u terecht bij Nadine Kolbusz (info@eijsden-margraten.nl of 043 458 8488) of kijk op www.hartveilig.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here