Eerder hebben we jullie al bericht over een bijeenkomst (symposium) met als onderwerp de mogelijke invoering van burgerraden in Eijsden – Margraten. Afgelopen dinsdag 21 september spraken we hierover in de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad.

Een burgerraad is een onafhankelijke, steekproefsgewijze en via loting samengestelde groep burgers die met regelmaat bij elkaar komt om zich in een onderwerp te verdiepen, experts te horen en te discussiëren over de eventuele aanpak met als doel het geven een niet te negeren advies aan onze gemeenteraad.

Zo zou een burgerraad zich kunnen verdiepen in onderwerpen zoals (grootschalige) landbouw, toerisme, trambanen, verkeer, parkeerproblematiek, milieu, natuur, veiligheid, W.M.O. etc.

Om zo’n symposium zonder subsidie te kunnen financieren hebben we aquarellen, verjaardagskalenders en ook ansichtkaarten laten maken van mooie plekjes in onze gemeente.

Voor de liefhebbers zijn de verjaardagskalenders en ansichtkaarten (6 stuks) te koop bij Kazerij Verschuren in het winkelcentrum van Eijsden of via burgerraad@xs4all.nl.

Misschien een leuk idee als eindejaarsgeschenkje of surprise!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here