De Maastrichtse IRONMAN, de triathlon die zich doorgaans in de binnenstad afspeelt, vindt dit jaar in verband met het coronavirus buiten het centrum plaats. Er zal dit jaar ook geen publiek bij het sportfestival aanwezig zijn. Maastricht Sport IRONKIDS en de Maastricht Sport NightRun kunnen door de verplaatsing niet doorgaan.

Zowel de zwemstart, de finish en de huldigingen vinden plaats op een grasweide gelegen aan de Oosterweg tussen Maastricht en Eijsden-Margraten. Ook de zogenoemde wisselzones, waar de deelnemers wisselen tussen zwemmen, fietsen en hardlopen, liggen op het nieuwe terrein. Het zwem-onderdeel vindt plaats in het Grindgat Oost-Maarland,  het loopparcours dat de deelnemers normaal gesproken door de binnenstad voert, gaat nu via Oost-Maarland naar de noordrand van Eijsden en terug. Het fietsparcours door Maastricht en de Limburgse heuvels blijft nagenoeg hetzelfde. Het evenemententerrein wordt namelijk hermetisch afgesloten voor publiek.

IRONMAN vindt plaats in het laatste weekend van september. Op zaterdag kunnen in totaal 400 sporters meedoen aan de sprintwedstrijd IRONMAN 4:18:4, daarbij zwemmen de deelnemers 400 meter, fietsen zij 18 kilometer fietsen en gaan zij vier kilometer hardlopen. Op zondag gaan maximaal 1250 triatleten tijdens de olympische afstand IRONMAN 5150 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Inschrijven voor de wedstrijden is nog mogelijk via IRONMAN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here