Leerlingen van Bassischool St. Martinus hebben woensdag 30 september de laatste bomen en fruitsoorten van het Tiny Forest op het schoolplein geplant. Eerder dit jaar werd de plantdag door de coronamaatregelen zonder kinderen uitgevoerd. Het Tiny Forest kon nu toch nog geopend worden samen met initiatiefnemer Eijsden – Margraten Cleanup, gemeente Eijsden – Margraten en het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Burgemeester Dieudonné Akkermans heeft samen met de leerlingenraad het bord met de naam: Tiny Forest Boommartinus onthuld.

Burgemeester Dieudonné Akkermans: “Eijsden – Margraten wil meer groene en gezonde scholen. We merken door het coronavirus nog eens extra hoe belangrijk zuurstof en de natuur voor ons is”. Met dit Tiny Forest is Eijsden – Margraten ruim 600 bomen rijker met 32 verschillende inheemse soorten. Dat helpt in het opvangen van de klimaatverandering. Groen neemt CO2 op, zorgt voor zuurstof en helpt de effecten van wateroverlast en droogte op te vangen. En groen draagt bij aan een fijne leefomgeving en biodiversiteit.

Meer Tiny Forests in gemeente Eijsden-Margraten
Gemeente Eijsden-Margraten wil de komende tijd samen met IVN en hun burgers nog meer Tiny Forests aanleggen. Een belangrijke voorwaarde daarom is de betrokkenheid van bewoners en een school. Wilt u ook een Tiny Forest, laat het ons dan weten.

Elke buurt zijn eigen minibos
De komende twee jaar wil IVN Natuureducatie minimaal 200 Tiny Forests realiseren in Nederland. Want de minibossen vormen niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook een gezonde verblijfplaats voor mensen. Kinderen leren in het ‘buitenlokaal’ over de natuur en buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten op een prettige en gezonde plek. De bossen stimuleren biodiversiteit en bieden ook kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here