Sinds 1 augustus van dit jaar is binnen onze gemeente een nieuwe buurtcoach sport aan de slag. Daisy Claessens neemt de rol over van Jorn Lemmerlijn. Juliette Sinkó blijft verantwoordelijk voor de afdeling kunst en cultuur.

Daisy Claessens

“Als inwoner van Eijsden ben ik altijd betrokken geweest bij het sport- en cultuuraanbod in de gemeente Eijsden-Margraten. Ik speel dwarsfluit bij de ‘blowwe hermenie’. Daarnaast voetbal ik bij VV Keer Dames 1. Deze mooie uitdagende baan past dan ook goed bij mij. Als nieuwe buurtcoach sport, ga ik het werk van Jorn doorzetten en mijn best doen om de inwoners van de gemeente aan het bewegen te krijgen.” De afgelopen twee jaar is de gemeente Eijsden-Margraten onder andere actief bezig geweest met het ‘Sportdorp Eijsden’. Dit project krijgt een vervolg onder de noemer ‘Sportdorp Margraten’. Er vinden diverse activiteiten voor alle leeftijdscategorieën plaats.

Fittesten

De maand oktober staat in het teken van ‘fittesten’! Tijdens de Uitmarkt op 13 oktober in Margraten kunt u tussen 14.00 en 17.00 uur een aantal testen laten doen, waarbij u meer te weten komt over uw gezondheid. Deze testen kunt u ook doen op zaterdag 20 oktober van 10.00 tot 14.00 uur bij Sportpark BMR,  De Gelimment 51 in Mheer en op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot 14.00 uur bij het Sportdomein Eijsden, Joseph Partounsstraat 8 in Eijsden.

Gratis Beweegpas

Altijd al eens een nieuwe sport willen uitproberen? Dit is uw kans! Vanaf 13 oktober kunt u een beweegpas aanvragen, waarmee u tien keer gratis kunt sporten bij diverse sportaanbieders in de gemeente Eijsden-Margraten. De beweegpas kunt u ophalen op de Uitmarkt, tijdens openingstijden in het gemeentehuis en in het Servicepunt of via de internetsite https://kompas-eijsdenmargraten.nl.

Sportgala

Reserveer alvast 10 december 2018 het Sportgala in uw agenda! Op deze speciale avond reiken we  de prijzen voor de beste sporters uit en zetten we de sporters die knappe prestaties geleverd hebben feestelijk in het zonnetje! Verenigingen of inwoners kunnen sporters of teams die een bijzondere prestatie hebben geleverd voordragen tot en met donderdag 1 november 2018. Een onafhankelijk jury beoordeelt alle kandidaten op de geleverde sportprestaties in het jaar 2018. Aanmelden kan via www.sportgalaem.wordpress.com of een telefoontje naar Marcel Lousberg 06 5379 3791.

KOMPAS Eijsden-Margraten

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op onze nieuwe website https://kompas-eijsdenmargraten.nl!

Heeft u een vraag of verzoek aan de buurtcoaches? Bel hen dan via 043 458 8488. De buurtcoaches brengen ook u graag in beweging!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here