Wilt u uw voortuin vergroenen en daarmee gelijk de vlinders en bijen een handje helpen? Dan kunt u nu gebruikmaken van onze ontstenings- en vergroeningsregeling. “Als u stenen en grind verwijdert, vergoeden we 75% van de aanschafkosten van groen”, laat wethouder Jos Custers weten.

Waarom stimuleert de gemeente vergroening?
“Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker met weersextremen te maken. De natuur lijdt hieronder. Daarom willen we de kans op wateroverlast en verdroging van de grond verkleinen. Dat kan bijvoorbeeld door tegels en grind te vervangen door beplanting. Zo zakt het regenwater meteen weg.”

Wat houdt de regeling in?
“Samen met stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) zetten we in op meer groen, maar ook meer biodiversiteit in de gemeente. Daarom vergoeden we 75% van de aanschafkosten van groen als u stenen of grind uit uw voortuin verwijdert. Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van deze regeling.”

Zijn er voorwaarden aan de regeling verbonden?
“Ja, zo vergoeden we maximaal 50 vierkante meter vaste planten en 5 heesters of bomen. Ga voor meer informatie en voorwaarden naar www.eijsden-margraten.nl/nieuws.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here