Nederland gaat verduurzamen en van het aardgas af. Dat is een hele uitdaging. Ook in Eijsden-Margraten worden steeds meer woningen verduurzaamd en aardgasvrij. Wethouder Wiel Dreessen vertelt:

Waarom is voor Eijsden-Margraten de uitdaging extra groot?
“In onze gemeente zijn veel oude woningen die nogal wat aanpassingen vragen. Daarnaast zijn er ook buurten met weinig woningen waardoor de kosten hoger kunnen zijn omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van een collectieve aanpassing of maatregel.”

Hoe gaat de gemeente dit aanpakken?
“Om de energietransitie extra impuls te geven, hebben we stichting Dubbel Duurzaam gevraagd om woningeigenaren te helpen bij het vinden van de juiste maatregelen, financiering en realisatie van de verduurzaming. Een pilotproject voor maximaal 50 woningen.”

Wie kan deelnemen aan dit project?
“Wij nodigen gemotiveerde inwoners uit die een woning hebben met duurzaamheidsmogelijkheden.

Op 26 november om 19.00 uur is een informatieavond in het ‘Huis van de Burger’ over het verduurzamen van koopwoningen. Tijdens deze avond vertelt stichting Dubbel Duurzaam meer over dit pilotproject. U kunt u zich deze avond aanmelden als kandidaat. Neem dan alvast de jaarafrekening van uw energieleverancier mee. U bent van harte welkom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here