Home-Start Heuvelland weet voor welke uitdagingen een gezin kan komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan problemen met één van de kinderen of weinig contact met vrienden of familie. Een steuntje in de rug kan dan helpen. Vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. Coördinatoren Heleen Langeveld en Tamara Luiken van Home-Start vertellen ons meer:

Wie kan Home-Start vrijwilliger worden?
“Iedereen met ervaring als ouder of opvoeder. U neemt geen zaken over van ouders, maar laat het initiatief bij hen. U biedt een luisterend oor, heeft tijd en geeft aandacht aan wat wel goed gaat in het gezin.”

Hoe worden vrijwilligers ondersteund?
“Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met een van de coördinatoren. De werkwijze, uw motivatie, wensen en mogelijkheden worden dan besproken. Daarna volgt een training en bent u inzetbaar. Ook zijn er regelmatig bijeenkomsten waarin ervaringen worden uitgewisseld en thema’s worden besproken en heeft u geregeld contact met de coördinatoren.”

Waar krijg ik meer informatie?
“U kunt ons bellen of mailen: Heleen Langeveld (06 1500 4839 of heleen.langeveld@trajekt.nl) of Tamara Luiken (06 2170 2427 of tamara.luiken@trajekt.nl).”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here