In juni startte het project ‘Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch’. Hiermee wil Eijsden-Margraten het Middenterras beschermen, behouden én verbeteren. “We hebben de inzet van zoveel mogelijk inwoners nodig!”, vertelt projectleider Jos Broers.

Wat is het Middenterras?
“Dat is de overgang van het Maasdal naar het Heuvelland-plateau. Ongeveer van Bemelen tot Mesch. Dit prachtige natuurlandschap kenmerkt onze gemeente. We moeten dit koesteren. Daarom steken we in Eijsden-Margraten de koppen bij elkaar. We werken aan een plan waarin natuur, woningbouw, recreatie en bedrijvigheid in harmonie zijn.”

Wie kan hieraan meedoen?
“Iedereen die het gebied wil beschermen, behouden en verbeteren. Inmiddels spraken diverse inwoners al met bestuurders tijdens de kick-off. Hier zijn we erg blij mee. Máár, het kan altijd beter. Daarom roep ik iedereen op om mee te denken. In het bijzonder jongeren, want zij zijn de toekomst!”

Hoe melden inwoners zich aan?
“Hebt u ideeën en bent u geïnteresseerd in dit project? Meld u dan aan voor de vervolgsessie op 5 september in Mesch. Ga naar www.eijsden-margraten.nl > Uitgelicht > Doe mee: Gebiedsvisie Middenterras Bemelen-Mesch.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here