Sinds kort zijn de 17 nieuwe sociale huurappartementen voor senioren aan ’t Veldje in Eijsden bewoond. Bij de oplevering van nieuwbouw hoort een feestje. Gezien de coronamaatregelen kon dit niet groots. Maar woningcorporatie Servatius bedacht een oplossing om samen met de bewoners toch stil te staan bij de komst van hun mooie complex.

Donderdag 17 september, was het zover. Vanaf hun eigen balkon vierden de bewoners samen de oplevering! Tijdens de feestelijkheden werd ook de naam van het wooncomplex onthuld: De Korenbloem. Genoemd naar het het Korenveldjesvoetpad dat in dit gebied lag.

Op gepaste afstand werd een toast hierop uitgebracht. Dit gebeurde onder andere in het bijzijn van wethouder Jacobs van de gemeente Eijsden – Margraten, de heer Martens van Jongen Bouwpartners, de heer Claessens van N-architecten, de heer Henquet van de bewonerscommissie en mevrouw Eussen van Servatius.

De bewonerscommissie, die het bouwtraject en de bouw op de voet volgde, had een belangrijke rol in de naamgeving van het complex. Ze kwamen op het idee via hun contacten met de Heemkundevereniging “Eijsdens Verleden”.

Centrumplan Eijsden
De nieuwbouw van de seniorenappartementen maakt onderdeel uit van de laatste fase van het Centrumplan Eijsden. Sinds 2007 gebeurt er van alles rondom deze plek: sloop, nieuwbouw (koop en huur), renovatie, een nieuw winkelcentrum. Het hart van Eijsden is de afgelopen jaren enorm veranderd.

Servatius heeft hier een behoorlijke bijdrage aan geleverd. Denk aan de realisatie van de huurappartementen boven de winkels, de renovatie / verduurzaming van in totaal 21 appartementen aan ’t Veldje, de realisatie va 19 koopwoningen gelegen aan Cramignonstraat / Veldje, en de 17 nieuwe sociale huurappartementen voor senioren.

Op dit moment bouwt gebiedontwikkelaar BPD aan 23 eengezinswoningen (vrije verkoop) en daarmee is het plan afgerond.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here