Beste inwoner,

Vandaag Woensdag 17 maart gaat Nederland naar de stembus. Misschien heeft u uw stem dan al eerder uitgebracht, omdat u hoort bij één van de bevolkingsgroepen die daartoe waren uitgenodigd. U geeft uw stem aan iemand die zich inzet voor wat u belangrijk vindt. Die dezelfde waarden deelt. Maar verkiezingstijd is niet het enige moment om dat te doen.

Eigenlijk brengen we elke dag onze stem uit. Door de producten die we kopen en de gesprekken die we voeren. In de mensen die we aannemen en de besluiten, groot en klein, die we elke dag nemen. Iedere dag hebben we de kans om van ons te laten horen. Iedere dag brengen we mogelijk een beweging op gang.

Zelf ben ik een groot voorstander van bestuurlijke vernieuwing. Het huidige systeem, waarin de burger eens in de vier jaar mag zeggen waar het land naartoe moet, vind ik achterhaald. Ik geloof in de betrokkenheid van burgers. In rechten en plichten. In minder sturen vanuit het Rijk, en meer ruimte voor de regio. Daarom experimenteren we met burgerinitiatieven, zoals met Korte Keten Zeker (W)Eten of het Buitengewoon Buitengebied.

Er zijn zoveel manieren om mee te denken en te doen. Grijp die kans.
Laat op Verenigt u.nl van u horen, met een oproep of een helpende hand. Laat zien wat u belangrijk vindt. Misschien kunnen we uw inzet weergeven in een maatschappelijke begroting of een burgerjaarverslag. U zult versteld staan van de impact die we samen, als gemeente én gemeenschap, maken.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here