Het overkwam Ben en Trudy Dolmans uit Eijsden. Ben was jarenlang gevangenisdirecteur van Jeugdgevangenis Het Keerpunt in Cadier en Keer. Al langere tijd wist Ben dat de gevangenis op het punt van sluiten stond, maar toen opeens het definitieve bericht kwam en Ben op 1 januari van dit jaar de deur echt moest sluiten voelde dit toch heel raar. Zelf werkte Ben nog tot 1 april en toen ging hij met pensioen. Met pensioen gaan na zoveel jaren met hart en ziel gewerkt te hebben in zijn “Keerpunt” voelt raar. Geen groots afscheid, geen symposium helemaal niks. Dat allemaal door corona.

Het overkwam ook zijn vrouw Trudy, bijna haar hele leven werkzaam geweest bij Envida. Eerst bij de Molenhof in Maastricht en later bouwde ze Zorgcentrum de Bron mee op waar ze tot op het laatst ook werkzaam is geweest. Voor Trudy was er wel nog een klein intiem afscheid maar wat had het afscheid voor haar ook anders uitgezien als corona er niet was geweest.

Ben en Trudy zijn dit jaar beiden 66 jaar geworden, zijn beiden dit jaar met pensioen gegaan, Ben tijdens de 1ste coronagolf en Trudy tijdens de 2de golf. Samen gaan ze nu genieten, al blikken ze nog regelmatig terug op de hectische jaren, de vaak pijnlijke en moeilijke beslissingen die Ben moest maken in de jeugdgevangenis en ook de moeilijke momenten die Trudy vaak had. Vooral de afgelopen periode gaat je niet in de koude kleren zitten, vertel de oudjes maar eens dat ze opeens geen bezoek meer mogen ontvangen. Ze snapte er helemaal niks van.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here