Op 21 december houdt Aquariumvereniging haar laatste ledenbijeenkomst van het jaar 2018. Bij deze afsluiting zal Jan Verheijden, oprichter van de vereniging, een film vertonen over 2 Limburgse riviertjes, de Geul en de Gulp van bron tot monding.

De Geul is een rivier die ontspringt in de gemeente Raeren in België en komt bij Cottessen Nederland binnen. Bij het gehucht Voulwames boven Itteren mondt ze uit in de Maas.
De Gulp is een snelstromende zijbeek van de Geul in een heuvelachtige streek in de Belgische provincies Luik en Limburg, meer bepaald de exclave Voeren en het zuiden van Nederlands Limburg.

De rivier is bij benadering 22 kilometer lang van de bron in Hendrik-Kapelle tot de monding bij motte Gracht Burggraaf bij Gulpen. De Gulp is een echte forellenbeek: snel vliedend en rijk aan zuurstof. De beekforel komt dan ook veelvuldig voor. Het landschap van het smalle dal van de Gulp lijkt veel op dat van de Geul: een boeiende afwisseling van loofbossen, graslanden, akkers, drassige oevers, poelen, boomgaarden en holle wegen.

Beide riviertjes zijn beeldbepalend in het landschap. Jan Verheijden voert ons mee langs de mooiste plekjes die deze riviertjes in het in het Heuvelland-landschap hebben gecreëerd.
De film is voor iedere liefhebber gratis toegankelijk. De bijeenkomst wordt gehouden in het nieuwe verenigingslokaal: Parochie Centrum Gulpen,  Kapl. Pendersplein 10 te Gulpen. De aanvang is 19:30 uur.
Verder wil AV Terra Collinaria namens bestuur en leden van de gelegenheid gebruik maken om al onze sponsoren en begunstigers te bedanken voor hun bijdrage in het jaar 2018.Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een heel gezond en gelukkig 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here