Op dinsdag 29 mei 2018 reikte burgemeester Dieudonné Akkermans de Erepenning in Zilver uit aan Armand Opreij en de Legpenning van Verdienste aan Jo Bisscheroux en John Willems. Zowel Opreij, Bisscheroux en Willems keren niet als wethouder terug in het nieuwe college van de gemeente Eijsden-Margraten.

“De heer Opreij heeft onze gemeente en inwoners met grote betrokkenheid en toewijding op bijzondere wijze gediend”, aldus burgemeester Akkermans. “Met de Erepenning in Zilver bedanken wij hem voor zijn verdienstelijk werk als wethouder.” De heer Opreij zetelde twaalf jaar als wethouder in de gemeente Eijsden-Margraten, waarvan de eerste vier jaar in de voormalige gemeente Margraten.

Uitzonderlijke inzet
“Als wethouder loodste de heer Bisscheroux onze gemeente door drie grote decentralisaties”, vertelt burgemeester Akkermans. “Ook herwon hij het vertrouwen met het lokaal onderwijsveld en voerde de afgelopen jaren vernieuwingen door op het gebied van kunst en cultuur.” Bisscheroux ontving hiervoor de Legpenning van Verdienste.

Ook Willems ontving de Legpenning van Verdienste. “De heer Willems stond als wethouder in het bijzonder voor duurzaamheid, milieu en energie. Daarnaast zette hij zich in voor het
dienstverleningsconcept van onze jonge gemeente”, vervolgt burgemeester Akkermans. “Met deze onderscheidingen willen we onze vertrekkende wethouders hartelijk bedanken voor hun uitzonderlijke inspanningen voor Eijsden-Margraten.”

Erepenning in Zilver
In de Erepenning in Zilver staat de Latijnse tekst: ‘cum amore et vigore’. Dit betekent ‘met passie en daadkracht’. De erepenning wordt toegekend als blijk van waardering aan een persoon, vereniging, instelling of stichting, die zich langdurig voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap op bijzondere wijze op enigerlei terrein verdienstelijk heeft gemaakt. Als bewijs van de toekenning van de Erepenning in Zilver ontvangt de onderscheidene een zilveren draagspeld.

Legpenning van Verdienste
De Legpenning van Verdienste wordt toegekend als blijk van waardering aan ingezetenen, aan in de gemeente gevestigde verenigingen, stichtingen en instellingen, die een bijzondere prestatie hebben verricht. De onderscheidene ontvangt een gewaarmerkt uittreksel uit het register van gemeentelijke onderscheidingen, het zogenaamde Gulden Boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here