Beste inwoner,

Ook een burgemeester is maar een mens. Iemand die fouten maakt en dan op de blaren moet zitten. Afgelopen augustus belde het Sinterklaasjournaal, of ik een videoboodschap wilde opnemen voor de kinderen van Eijsden-Margraten. Mijn hoofd stond er niet naar, in beslag genomen door de uitdagingen die voorlagen.

Dat was een inschattingsfout die later niet meer recht te zetten bleek. Ik heb de (stoom)boot gemist, daar is niks meer aan te doen. Om het toch een beetje goed te maken, staat er voor ons huis in Eckelrade een mooie doos. Kinderen kunnen er hun tekening achterlaten, dan zorg ik dat die bij Sinterklaas terechtkomt.

Die Sint heeft trouwens goed begrepen wat mensen gelukkig maakt. En dan doel ik niet op het krijgen van cadeaus. Géven, dat is waar geluk op stoelt. Een cadeautje of een bosje bloemen, aandacht of praktische steun: uit internationaal onderzoek blijkt dat geven goed is voor je mentale en fysieke gezondheid.

Wie een ander helpt, ervaart het leven als zinvoller. Wie geeft, leeft langer en gelukkiger, ziet zijn bloeddruk dalen en is beter beschermd tegen de negatieve gevolgen van stress. Zelfs de mantelzorger, met al haar zorgen en verdriet, ervaart een positief effect. Blijkbaar zit omkijken naar elkaar diep in onze natuur verankerd.

Ik vind dat een mooie gedachte. Denk en help ook mee. Investeer in onze gemeenschap, sluit aan bij de sessies die we met verenigingen beleggen (aanmelden kan bij anoukbroex@eijsden-margraten.nl). Kijk naar elkaar om. Geef een ander uw glimlach. Misschien wordt u net zo oud als Sinterklaas.

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here