Op maandag 3 september a.s. zal de civiele aannemer starten met de uitvoering van het project “Herinrichting van de Breusterstraat / Raadhuisstraat te Eijsden”.

De straat zal worden voorzien van nieuw bestratingsmateriaal in de trottoirs en de rijbaan overeenkomstig het enkele jaren geleden gereconstrueerde deel tussen de Emmastraat en de Kapittelherenstraat. Verder zal de afwatering en het rioolstelsel incidenteel worden opgewaardeerd en wordt de openbare verlichting volledig vervangen.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en zullen naar verwachting medio december 2018 worden afgerond.

Tijdens de uitvoering van de werken zijn de woningen en bedrijven in de afgesloten fase van de Breusterstraat / Raadhuisstraat voor voetgangers, met de fiets of rolstoel/scootmobiel bereikbaar. Het doorgaande verkeer zal middels lokale omleidingen om het werkvak worden geleid. In principe zullen per fase in eerste instantie de trottoirs worden vervangen waarna aansluitend de rijbaan en kruisingsvlakken worden aangepakt.

Door de civiele aannemer wordt op dinsdag 28 augustus om 19.00 uur een informatie avond voor bewoners en belangstellenden gehouden in de grote zaal van het Cultureel Centrum aan de Breusterstraat 23 te Eijsden.

Hier worden de definitieve plannen, fasering en bij de uitvoering betrokken bouwteam voorgesteld.

De werkzaamheden kunnen tot enige overlast kunnen leiden waarvoor de gemeente uw begrip vraagt.

Mocht u alvast vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer Wim Weerts van de afdeling Openbare Ruimte, via de mail info@eijsden-margraten.nl of telefonisch op nummer 043 458 8488.

 

 

 

2 REACTIES

  1. Wat zou het fijn zijn als de gemeente Eijsden-Margraten bij deze renovatie nu eens dacht aan de toegankelijkheid van de trottoirs voor mensen met hulpmiddelen. Bij de onlangs uitgevoerde renovatie van de Cramignonstraat in Eijsden is de gemeente dit namelijk totaal vergeten…De stoepen hebben geen schuine stoepranden en ook geen op- en afritten voor mensen met hulpmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here