Eijsden-Margraten heeft weer een honderd-jarige inwoonster erbij. Mevrouw Mia Gadet bereikte op 23 mei 2018 deze mooie leeftijd. In een klein gezelschap hebben ze dit feest gevierd. Ook het college van burgemeester en wethouders vereerde haar met een bezoek en overhandigde de streekproductenmand met een prachtige bos bloemen.

Mevrouw Gadet bezit een scherpe geest en zeer veel humor dit ondanks of dankzij haar hoge leeftijd. Zij is geboren in het centrum van Maastricht als zesde van acht kinderen. Ze hadden thuis een textielzaak op de Munt met fijne spullen zoals de lakens van Gadet!.

Haar moeder is op jonge leeftijd overleden, zij heeft toen de huishoudelijke taken op zich genomen en had de zorg over haar broers en zussen. Daarnaast hielp zij waar nodig in de zaak. Toen haar pensioenleeftijd in zicht kwam werd de zaak verhuurd en heeft zij samen met een broer en zus een mooi huis gehuurd in Wolder, met een mooie tuin. Vaak denkt ze met heimwee terug aan het huis in Wolder waar ze samen een heerlijke tijd hadden. Maar ook in het huis met de zaak op de Munt in het centrum van Maastricht heeft ze altijd graag gewoond. Sinds januari 2013 woont Mia Gadet op de Keerderberg in Cadier en Keer.

“Het was altijd hard werken maar dat kan blijkbaar geen kwaad want ik ben 100 geworden!” aldus mevrouw Mia Gadet.

Foto: Sluysmans Fotografie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here