Een telefoontje van de ING alarmcentrale. Een accentloos sprekende jongedame zegt: “Mevrouw er vindt een verdachte transactie plaats op uw rekening. Klopt het dat u bezig bent met een overschrijving naar de Oekraïne?” Nee dat klopt niet.  “Dat is dan heel slecht nieuws. Ik heb voor u de transactie geblokkeerd. Ik wil even wat gegevens met u doornemen”

Een stem in mij zegt mij: pas op! “Weet u wat ik doe, ik log even in en bel u terug. Ik weet niet of u wel echt van de ING bent.” “Ja maar u kunt toch mijn telefoonnummer in het display zien?” Het nummer klopt inderdaad, maar toch blijf ik erbij dat ik ga terugbellen. 

Op mijn rekening zie ik niks en bel de alarmlijn van de ING. “Mevrouw u heeft heel juist gehandeld! U zou niet de eerste gedupeerde zijn van deze oplichtersbende” 

Dus mensen wees gewaarschuwd en blijf altijd alert! Heb deze oplicht praktijken gedeeld mensen pas op. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here