PASTINAAKSOEP MET PIETH

Benodigdheden: 4 pers.
1 fles Breuster Brouwers Pieth
4 Pastinaken
1 ui
1 prei
1 pakje room
Takjes peterselie
Hazelnoten stukjes
3 Laurierblaadjes
2 tenen knoflook
2 bouillonblokjes (groente)
1 – 2 eetlepels mosterd

Bereiding:
Snij de geschilde pastinaak in stukjes, prei in ringen. Snipper de ui en knoflook fijn.
Verhit olijfolie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook en prei aan toe, fruit dit gedurende 5 minuten. Voeg 800 ml water toe, de bouillonblokjes, de laurier en de pastinaak. Breng het geheel aan de kook gedurende 10 minuten.
Vis de laurier uit de soep en pureer het geheel.
Voeg de room en mosterd toe en laat de soep rustig koken. Voeg een halve fles Pieth toe aan de soep.

Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Garneer met fijngehakte peterselie en geroosterde hazelnoten.

Flankeer soepje met chiabatta brood met zeezout boter.

Alvast smakelijk eten namens de Breuster Brouwers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here