Dirigent Jacques Claessens van de Koninklijke Oude Harmonie Eijsden is zaterdagavond Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn 40-jarig jubileum als dirigent en vele andere muzikale verdiensten.

Claessens (63) kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdagavond 28 september na afloop van het galaconcert dat de harmonie gaf in een tot concertzaal omgebouwde loods in Bunde ter viering van haar 100 jarig bestaan.

Claessens, die dit jaar veertig jaar de scepter zwaait over het orkest van Sint Agnes, was tot 2006 alt- en sopraansaxofonist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Behalve dat hij dirigent is van de jubilerende harmonie heeft hij ook andere harmonieën in de regio onder zijn hoede.

Onder zijn leiding promoveerde Sint Agnes in 1986 naar de Superieure afdeling. Hij stond ook aan de wieg van het Eurofestival, een euregionaal festival voor Europese jeugdorkesten. Binnen de muziekcultuur wordt Claessens gezien als ambassadeur voor de blaasmuziek.

Van harte gefeliciteerd Jacques!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here