Korte Keten Zeker (W)eten …

is de naam van een burgerinitiatief ontstaan na een oproep vanuit de gemeente. Onze gemeente wil meer aandacht voor voedsel produceren, kopen en (gezond) eten op een manier die ons leefmilieu minder belast. Het eerste punt van onze aandacht is het lokale voedsel, voedsel uit eigen gemeente en regio.

Ons Heuvelland heeft veel te bieden. Door meer mensen te wijzen op de mogelijkheden om heerlijke, gezonde en groenere producten rechtstreeks, of via slechts een tussenstap te kopen bij lokale producenten slaan we veel vliegen in een klap. Zo krijgt bijvoorbeeld de producent een eerlijke prijs, besparen we in voedselkilometers op brandstof, is er meer sociaal contact, en met de kans voor kleinschaligheid wordt de lokale biodiversiteit en ons bijzondere landschap beter beschermd.

We gaan daarom de ondernemers in onze korte keten, die werken aan een gezondere wereld, in weekblad ‘De Etalage’ in het zonnetje zetten. Ondertussen laten we ook al onze gedachten gaan over de ontwikkeling van herenboerderijen, pluktuinen en agroforestry.

Bent u ondernemer of consument en wilt u meedoen of meedenken?
Stuur dan een berichtje naar: korteketenzekerweten@gmail.com of lokaalvoedsel@eijsden-margraten.nl.
Ga voor meer informatie  naar deze pagina > 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here