Beste inwoner,

Nog een dikke drie weken, dan breken de laatste dagen voor aswoensdag aan. Dolle en dwaze dagen die normaal in het teken staan van bonte optochten en ontmoetingen. Waarin we in ons mooiste carnavalspakje de wagens bewonderen. Dit jaar zit dat er niet in. De pilsjes in de kroeg en de feestjes op de hoek van de straat moeten we noodgedwongen missen. En toch pakt deze pandemie ons Vastelaovend niet af.

Beperking stimuleert de creativiteit, dat blijkt maar weer. Onze carnavalsverenigingen, toch al van de originele vondsten, doen er onder de huidige omstandigheden nog een schepje bovenop. Er zijn ideeën voor een posterwedstrijd voor kinderen en een carnavalsontbijt-op-bed. Voor zittingen of galadiners op afstand en quizzen via Kahoot.

Lokale dj’s hebben een playlist gemaakt om thuis te sjoenkele en te zingen. Prinsen en prinsessen uit het hele Heuvelland maken een lied om de Vastelaovendsmoed erin te houden. Jeugdcarnaval en carnavalsverenigingen slaan de handen in elkaar. Versieringen achter de ramen, geel-groen-rode verlichting of carnavalssymboliek: er zijn genoeg ideeën om met z’n allen in de stemming te komen.

Ondanks de afstand is de verbondenheid sterk. Vastelaovend zit in ons bloed, wat de omstandigheden ook mogen zijn. Het is een volkscultuur die we, ook nu, samen vieren. Deel die creativiteit! Hang de vlag uit, koester op je eigen manier de traditie. Laat de driekleur maar stromen. En laat ons op verenigt-u.nl, waar we vraagstukken delen en samen tot oplossingen komen, allemaal meegenieten. Dan gaan we samen van straatcarnaval naar een digitale carnaval. Alaaf!

Dieudonné Akkermans,
Burgemeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here